10 ting jeg elsker ved at bo alene

Anne Anmelder: Barcelona

Dav Nina!

Titlen på dette indlæg er ret afslørende for indholdet.

Jeg var i Barcelona i en uge med nogle veninder fra gymnasiet for nyligt. Det var ret nice. Jeg havde aldrig været i Spanien før. Ud over Gran Canaria, da jeg var lille (der hvor jeg kastede en sten på en fremmed), men det kan jeg ikke rigtig huske. Heldigvis kan jeg godt huske turen til Barcelona. Selvom vi drak sangria.

Lad mig starte med at fremhæve det bedste ved Barcelona: de damer jeg var af sted med. Ja, jeg ved godt det var virkelig cheesy skrevet. Men de er bare så søde. Sidste år var vi på interrail i 3 uger, og det var fucking vidunderligt. Den tur beviste ligesom, at uanset hvor jeg tager hen med de damer, så bliver det nice (måske skulle vi tage til Nice?). Så min oplevelse af Barcelona er 100 p (siger man stadig 100 p, Nina? Er det hipt?) påvirket af deres gode selskab. Men som vi har fået understreget på studiet – så findes der ikke objektivitet. Snakkede vi ikke med Helle om det? I don’t know. Jeg kan knapt nok huske, hvad for et semester, vi skal starte på d. 3. september. Det virker så langt væk.

Nå ja, jeg skulle skrive en anmeldelse af Barcelona. Jeg blev lige distraheret… af mine egne tanker. Det er ALDRIG sket før.

Det bliver et billedtungt indlæg – det håber jeg, du kan leve med.

For overskuelighedens skyld har jeg inddelt billederne i to kategorier:
– Damerne
– Æstetik 

Her vil jeg godt lige slå fast at ovenstående kategorisering ikke betyder af damerne aldrig er æstetiske – de to udelukker ikke hinanden.

Vi starter med damerne:

Se hvor cute, vi alle fire er her! Vi forbereder os på at skulle ud og spise tapas. Jeg valgte selvfølgelig min nye yndlingstop, som jeg købte på turen. Jeg synes vi er så nuttede her. Fra venstre, Maria, Anita, Louise og jeg. Vi lærte hinanden at kende på Næstved Gymnasium (næver 4 ever), da vi alle fire havde billedkunst på B-niveau. Jeg tror, det er vores fælles kærlighed for DIY og kunst (æstetik generelt), der bragte os sammen. Og så kan vi alle sammen rigtig godt lide mad. Match made in heaven. Altså os fire. Men også os og mad. Os og kunst. Os det er bare os! Som de fornuftige unge mennesker vi er, brugte vi ikke alle vores penge på at spise ude. Vi hyggede også hjemme. Det ses tydeligt på dette helt naturlige og slet ikke opstillede billede, som jeg har taget af pigerne, der skåler. Menuen, den aften, stod på salat med masser af avo og feta samt hvidt brød med hvidløgssmør. Og bajere selvfølgelig.

Vi var forbi en masse genbrugsbutikker i Barcelona – udvalget var imponerende og priserne var heller ikke dårlige, kan klart anbefales! I netop sådan en genbrugsbutik beviser vi, at vi er super sjove og quirky. Jeg synes vores kroppe så utroligt fjollede ud bag disse træ-sving-låger (korrekt betegnelse). Det blev jeg simpelthen nødt til at forevige.
Vi gjorde også flittigt brug af Barcelonas metro. Virkelig velfungerende – og så var der aircondition! Ret lækkert når det var 40 grader. På billedet tror jeg, Anita underholder med et sjovt instagram-post, hun har fundet. Godt med noget metro-underholdning. Mit yndlingsbillede fra hele turen – og så blev det fucking sløret! Jeg turde ikke kaste mig ud i flere forsøg. Jeg var bange for, at den gule mand opdagede mig. Anitas look-alike kunne jo vise sig at være en ondsindet fyr. Selvom han nu så harmløs ud i sin gule polo.
Det var et stort øjeblik, da jeg vandt i Yatzy! Jeg plejer ellers oftest at være den yndefulde taber, når jeg spiller med damerne – men en gang i mellem skal man jo være heldig.

Så kommer vi til æstetikken: 

Vi var allergladest for Barcelonas koncerthal Palau de la Música, hvor der var så meget mosaik, at det var helt overvældende. Det var imponerende. Og så forfriskende at det ikke var ‘minimalistisk’ og ‘skandinavisk’ og ‘enkle, rå materialer’ og ‘less is more’. Fuck det pis! Vi skal have flere klinker! Flere farver! Flere mønstre! MERE MOSAIK. Det her var bare en pæn facade. Og en god visuel beskrivelse af min oplevelse af Barcelona. Varmt og flot.

Det her var en virkelig høj og flot skulptur, vi fandt på et eller andet random torv. Jeg ved ikke engang, hvad værket hedder. Prøver lige at Google.
Aha – fandt den.
Jeg kan ikke forklare, hvorfor jeg godt kan lide det her billede. Det kan bare et eller andet. Det er taget inde i et af Gaudis mange huse. Som jeg lige nu har glemt, hvad hedder. Jeg kan huske at audio-guiden sammenlignede ovenstående med ribbenene på en fisk. Gaudi var meget fascineret af havets vidunderlige verden jo. Som du selvfølgelig godt ved, Nina.
Sidste billede er en af mine yndlingsoplevelser fra turen. Det var også min idé. Jeg kan rigtig rigtig rigtig rigtig godt lide udsigter – især hvis jeg kan se langt ud over noget landskab eller en hel by eller noget vand. Med den her kabelsporvogn (sikke en oversættelse af cable car ordbogen.com kom op med), var jeg garanteret en god udsigt. Det var lidt problematisk, at jeg er ret højdeskræk. I hvert fald når det kommer til transportmidler, der svæver over jorden koblet til en lang jern-snor ( som er det korrekte tekniske begreb). Men vi gjorde det! Og det var så nice!

“Vi gjorde det! Og det var så nice!” er en god afrunding på denne fortælling om min ferie til Barcelona, synes jeg.
Barcelona – 10/10 would return (især når dagstemperaturen ikke er så høj)

Kommentar(er)

Intet pres. Du er velkommen til lige at skrive, at jeg er nice. Eller nederen. Noget derimellem i hvert fald.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

10 ting jeg elsker ved at bo alene