Ugens ord #1: Sundhed

Ugens ord #2: Hjem

Dav Nina!

Og her er vi så – to indlæg på én dag. Men nu sætter vi sgu fuld fokus på det nye tiltag ‘Ugens ord’. Og det kræver altså to indlæg. Jeg har lige skrevet om dit første ord – sundhed. Og her kommer ‘Ugens ord #2’:

HJEM

Ja, gør dig klar til en tung omgang, Nina.

Hjem er et kompliceret emne at skrive om. Hjem er jo tusind forskellige ting. Den mest simple forklaring er selvfølgelig, at hjem er der, hvor man bor.
Jeg bor i Brønshøj, København. Hovedstaden. Det blev ret hurtigt mit hjem, efter jeg flyttede herind for over halvandet år siden. Jeg er faldet godt til her. Jeg har endda allerede skrevet to indlæg omhandlende Brønshøj – det her og det her.
Jeg har knyttet mig meget til København og især min lejlighed – det er virkelig en hule og det er min hule. Nogle gange kan jeg godt kigge rundt, når jeg sidder i min lænestol, og lidt overrasket tænke – wow, her bor jeg virkelig. Det føles som sådan en vild ting at have sit eget sted. Måske er det barnet i mig, der ikke helt forstår, at jeg selv bestemmer over mit sted.

At have et hjem er en vigtig ting for mig. Jeg er definitionen på ‘ude godt, men hjemme bedst’-typen. Det lyder nok ikke særlig eventyrlystent. Men det er altså sandheden.
Det bedste er næsten at vende hjem. Når man har været væk hjemmefra og oplevet alle mulige fede ting, men også er helt sikker på, at nu vil man gerne hjem. Så er der ikke noget bedre end at låse hoveddøren op, smide skoene (og bh’en) og bare være hjemme.

Jeg elskede også det hjem, jeg havde, da jeg boede hjemme hos mine forældre. På gården. På landet. Jeg var jo så vild med det, at jeg har en tatovering dedikeret til min hjemstavn. Det er det mest cheesy, jeg nogensinde har gjort, men jeg har ikke fortrudt det (endnu). På mange måder er gården stadigvæk mit hjem. Jeg føler mig i hvert fald hjemme, når jeg er der. Jeg tror klart at min lejlighed i Brønshøj, er mit ultimative hjem lige nu – du ved Hjem med stort H.
Men faktisk, så føler jeg mig hjemme mange steder. Da jeg var på rundtur i Skotland i mit sabbatår, var min kæmpestore rygsæk (og det lille enmands-telt, jeg slæbte rundt på) et slags hjem. Når jeg cykler gennem København på min cykel, føler jeg mig også hjemme.

Okay, så konklusionen er – HJEM er en følelse, ikke nødvendigvis én enkelt placering. Og man kan føle sig hjemme mange steder.

Det var egentlig meget rart at få skrevet om. Det tyder på, at dette bloggeri ikke kun er for narcissisten i mig, men også er noget, der kan give afklaring på nogle ting?! Den havde jeg ikke set komme. Men fedt nok!

Hvad med dig, Nina – hvad tænker du om ordet HJEM? Hvornår føler du dig hjemme?

Det her er udsigten fra mine forældres terrasse på gården. Når jeg kigger på det her billede, føler jeg mig også hjemme. Det er til gengæld super mærkeligt at kigge på sne?! Det havde jeg nærmest glemt eksisterede. 

___________________________________________________________________________

Hvis du ikke fatter hvad ‘Ugens ord’ er, så læs her – Nina forklarer det rigtig godt

Kommentar(er)

Intet pres. Du er velkommen til lige at skrive, at jeg er nice. Eller nederen. Noget derimellem i hvert fald.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ugens ord #1: Sundhed