Sommerskriv 2017: Ny i min by

Anne Anmelder: Den store bagedyst afsnit 1

Dav Nina 

I lørdags startede dette års sæson af den store bagedyst. Et program jeg i høj grad er fan af og har glædet mig til! Jeg kan virkelig godt lide at bage (se bare her) og synes at bagedysten er gedigen underholdning. Det er ret bedstemor-agtigt, og jeg forestiller mig ikke, at du er kæmpe fan Nina? Tænker ikke, at du sad limet til skærmen i lørdags. Derfor vil jeg lige forklare konceptet.

Der er 10 deltagere, to dommere og én vært.

Det her er dommerne, Katrine og Markus – og så selvfølgelig værten, Timm Vladimir. En virkelig god trio, synes jeg. Jeg savner hverken Mette Blomsterberg eller Jan Friis Mikkelsen. Timm ved rent faktisk lidt om mad og er utrolig sympatisk, når det kommer til deltagerne. Markus og Katrine har bare en god ping pong, og de dømmer fair. Skud ud til DR for at hyre nogle fine mennesker.

I hvert afsnit er der 3 forskellige udfordringer:

  • Den første udfordring er altid en ‘klassiker’, som deltagerne selv skal tolke på. I det første afsnit var det tørkager.
  • Den anden udfordring er den ‘hemmelige’ og altså en kage, som deltagerne ikke kan forberede sig på hjemmefra. I denne omgang var den hemmelige udfordring Othello-lagkagen. Masser af creme og marcipan.
  • Den tredje og sidste udfordring i hvert afsnit kalder man ‘mesterværket’. Her skal deltagerne lave en stor kage med et flot finish, under et specifikt tema. I det første afsnit er det som regel altid en personlig kage – så vi kan lære deltagerne lidt bedre at kende.

I slutningen af hvert afsnit bliver ugens mesterbager kåret. Der bliver også altid sendt én deltager hjem – undtagen i første afsnit. Det synes jeg er lidt fjollet. Der var en klar taber i det første afsnit, som 100 p ryger ud næste gang (med mindre han virkelig tager sig sammen). Men det kommer jeg til.

Til sidst er der kun 3 deltagere tilbage og så er det finalen. Håber det giver mening!

Jeg synes, det var et rigtig godt første afsnit på denne her sæson. Om end det var lidt langt. 1 time og 28 minutter. Det er fandme længe. Selv for en dedikeret fan som mig. Men jeg så jo det hele alligevel. Og jeg har stærke holdninger til alle deltagerne. Men inden jeg kaster mig ud i en intens bedømmelse af fremmede mennesker, jeg slet ikke kender, vil jeg gerne lige komme med en disclaimer:
Jeg er selv en amatørbager – og er på ingen måde lige så god, som deltagerne i programmet. Alle de ting jeg skriver om dem, bliver skrevet med en stor portion kærlighed og humor!

Nu, hvor det er slået fast, kan vi komme til det sjove – nemlig deltagerne:

Peter: er den klare taber. Han bliver simpelthen nødt til at ryge ud i næste afsnit. Alle hans kager fejlede, og så har han slet ikke sans for detaljerne. Til gengæld ligner han lidt Claus Meyers kejtede fætter og er simpelthen så vanvittig rar. Og så lever han af at reparere og sælge dele til gamle Vespa scootere. Fucking sweetheart.

Emil: kunne meget vel gå hen og vinde hele molevitten. Og så er han kun 16! Han blev afsnittets mesterbager og det var fortjent. Det er lidt tidligt at kalde ham for vinderfavoritten. Men det er han lidt.

Jasmin: var så heldigt at bage sæsonens første kage, der blev rost med ordene: ‘flot snit’. Hvis der er noget, du skal lære med hensyn til bagedysten, Nina, så er det at sige ‘flot snit’ om kager i flere lag.

Elissa: er lidt for god. Altså hun er god til at bage, og det er nice. Men hun er også lidt for godt et menneske. Hvilket gør, at jeg ikke rigtig stoler på hende. Men det er jo mit problem.

Christina: er den typiske fondant-pige. Det siger helt sikkert ikke dig noget, Nina. Men det betyder egentlig bare, at hun går meget op i at pynte kagen. Og har styr på at lave fondant (jeg hader fondant). Men hendes smags-sammensætninger kan godt være lidt kedelige. Men hun går virkelig op i bagedysten! Efter at have bagt Othello-lagkagen udbrød hun: ‘det var lige før jeg døde!’ – det er fandme dedikeret.Jon: ligner lidt Jon. Men Jon fra bagedysten er bare bedre. På alle tænkelige måder.

Marianne: er stereotypen på alle Marianner. Hun er så dejlig. Som mesterværk (den tredje udfordring) bagte hun en kage inspireret af sin søn, der er blevet diagnosticeret med ADHD. Hun er definitionen på en god mor. Og en ret god bager, selvom hun godt kan blive lidt for traditionel.

Kristoffer: er en sportsmand. Og lidt af en bro. Han kunne godt komme langt, tror jeg. Måske ikke lige så langt som hans hår. Men tæt på.

Albert: er måske min favorit. Da hans Othello-lagkage floppede fuldstændig, beroligede han sig selv med: ‘at jeg da kan tage æren for sæsonens største fuck-up.’ Det er inspirerende sagt, synes jeg. Det var også fedt, at han pyntede lagkagen, selvom den tydeligvis var et håbløst projekt. En smuk metafor for vores alle sammens voksenliv. Det er lidt smattet og rodet, men med lidt pynt – så kan det sgu godt spises.

Sara: er en rigtig land-pige. Hun minder mig også om hende her fra Mean Girls. Ikke fordi hun har let til tårer. Bare fordi hun virker som typen, der gerne vil have, at alle har det godt. Hun proppede også jordskokker i sit mesterværk (og fik ros for det!) – det er sgu ret modigt.

Alt i alt – bagedysten er tilbage, og jeg er stadig vild med det. Får selv helt lyst til at bage. Glæder mig allerede til på lørdag!

 

Kommentar(er)

Intet pres. Du er velkommen til lige at skrive, at jeg er nice. Eller nederen. Noget derimellem i hvert fald.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sommerskriv 2017: Ny i min by