1 ud af 8: glædelig jul + siden sidst

2 ud af 8: hvad er det jeg siger?!?

Dav Nina!

Puha, jeg er virkelig julemadsmæt. Og så har jeg også lige spist en fuld omgang brunch her til formiddag. Men jeg er heldigvis ikke for mæt til at skrive!

Som jeg nævnte i går – og som jeg selv kom i ekstase over – så synes jeg en lille liste af ting, jeg tror, jeg har sagt meget i 2018, er en god idé. Og fordi der ikke er nogen, der kan skyde mine idéer ned, så kan jeg bare gøre det! Er det sådan her, det føles at være diktator? I kinda like it.

Min forventning er, at listen kan være med til at opsummere mit 2018, på en dejlig lolleren måde. Og er det ikke drømmen, Nina? At være dejlig og lolleren? Det er i hvert fald min drøm.

Og jeg ved godt, at nedenstående liste selvfølgelig ikke beskriver de ord, jeg bogstavelig talt har sagt flest gange. Hvis det skulle være en legit liste med mine mest sagte ord, ville den jo bare være fuld af ord som: det, jeg, mig, er, øh, du, dig, skal, ikke og så videre.

Men uden yderligere postyr kommer hermed min liste af ord/fraser, jeg mindes at have sagt meget i år 2018:

helt raket
Den første vending på listen er muligvis også min yndlings. Jeg ved ikke rigtig, hvor den kommer fra. Men jeg har brugt den ret meget i år. Den fungerer godt som respons til noget, der virkelig er herligt. Eller hvis man skal bekræfte en aftale.
‘Jeg kommer forbi omkring kl. 17’
‘Helt raket!’

‘Min mor har lige vundet 10.000 kr. på sin skrabejulekalender!’
‘Årh hvad! Det er da helt raket!’

fy for den lede rødbede
Jeg elsker et godt rim. Og jeg er vild med at bande. Men jeg er endnu mere vild med at bande med ord, der ikke er rigtige bandeord. Som f.eks rødbede.
Fy for den lede rødbede passer ind i alle sammenhænge, hvor der er sket noget, man ikke synes er fedt. Det kan være ulækkert, uretfærdigt eller bare underligt. Eller noget helt fjerde – denne frase er mega alsidig!

mellem
Det her begreb har jeg lært af dig, Nina. Og jeg har virkelig taget det til mig. ‘Mellem’ er i virkeligheden bare en ny måde ikke helt at tage stilling til noget på. Det er et dejlig passivt ord, som alligevel tilskriver ting en eller anden form for betydning.
‘Hvordan har du det?’
‘Mellem.’

‘Hvad synes du om filmatiseringen af Henrik Pontoppidans roman Lykke-Per?’
‘Mellem.’
(Vil gerne lige slå fast, at jeg ikke har set ovenstående, men at jeg rigtig gerne vil, og at jeg på ingen måde forventer, at det bliver en mellem oplevelse.)

sad og/eller dark
De her to bruger jeg, når jeg hører om noget, der lyder enten trist (duh) eller lidt mørkt (duh). Det er ofte når nogen siger noget, som lyder mere trist/mørkt end det egentlig er. Og så er det vigtigt at trække på vokalerne, når man bruger sad og dark. Det hedder saaaad og daaark.

skud ud
Jeg håber, at jeg kan skrue ned for mit forbrug af frasen ‘skud ud’ i år 2019. Faktisk håber jeg helt at udelukke den fra mit ordforråd. Det har taget overhånd. I starten var det kitchet og sjovt – synes jeg. Nu er det bare træls – synes alle. Men skud ud til ‘skud ud’ for at gøre alting lidt sjovere. I’ll miss u dear friend.

det er jeg virkelig glad for, at du siger/synes
Den her er en af de lidt længere og også en af de mere betydningsfulde. Jeg har øvet mig i at tage imod komplimenter i 2018 – noget vi alle sammen kan blive bedre til, tror jeg. Jeg har i hvert fald haft en tendens til at afskrive alle de rare ting, folk fortæller mig. Det kan være alt fra rosende ord om mit outfit eller dybfølte kommentarer om, hvor god en veninde jeg er. Tidligere har jeg ofte sagt: ‘Eeeeej, altså. Det/jeg/whatever er altså ikke noget særligt.’
Men i år har jeg tvunget mig selv til at tage imod komplimenterne i stedet for: ‘Ej tak! Det er jeg virkelig glad for at du siger!’
Det er som om de rare ord sidder bedre fast, når jeg tager oprigtigt imod dem. Det er sgu en ret fed følelse. Kan klart anbefales!

fucking
Den her skal bare står der. For jeg siger det fucking meget (see what I did there?). Til tider kan det nok godt blive lidt for meget for nogle mennesker. Men fuck det. Jeg elsker at være for meget.

what a day
Den her frase er genial. Jeg bruger den muligvis også for meget. Men jeg er ikke klar til at give slip. Og det bliver jeg muligvis aldrig. Jeg har lært den af en af mine kolleger fra Lær for Livet. Hun og jeg siger det typisk, når der sker noget lidt usædvanligt på kontoret. Især hvis vi skal have noget ekstra lækkert til frokost. Eller hvis printeren går i stykker. Jeg bruger den alt for meget. Det er fedt når klokken er 06.48, og jeg lige har hældt for gammel mælk i min kaffe – og allerede dér udbryder: ‘what a day’. Det er tydeligvis et tænkt eksempel. Jeg kunne selvfølgelig ALDRIG finde på at snakke med mig selv. Nogensinde. Og jeg taler bestemt ikke med mig selv i enkelte fraser, som jeg efterfølgende griner af, fordi jeg synes, jeg er fucking sjov. Nope.

kæmpe fan
Den her er også en af årets favoritter. Bare fordi jeg generelt er kæmpe fan af mange ting. Kæmpe fan af juleferie. Kæmpe fan af frokostpauser. Kæmpe fan af PowerPoint. Kæmpe fan af min nevø og niece. Kæmpe fan af George Ezra. Kæmpe fan af Midsomer Murders (kun med den gamle Barnaby!). Kæmpe fan af dig. Kæmpe fan af genbrugsbutikker. What can I say – I’m a glass-half-full kinda gurl.

Hvis du har tilføjelser, må du rigtig gerne lige skrive dem i en kommentar. Kæmpe julemøs fra mig. Vi skrives ved i morgen!

Kommentar(er)

Intet pres. Du er velkommen til lige at skrive, at jeg er nice. Eller nederen. Noget derimellem i hvert fald.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

1 ud af 8: glædelig jul + siden sidst